Ingefær smaker veldig godt, men har en litt sterk, pepperaktig ettersmak. Og den er svært helsebringende. Siden den hjelper ved betennelser, er det mange som spiser den ved sår hals og forkjølelser. Bruk den gjerne rå, da blir ingen stoffer ødelagt av varmen. Men den egner seg godt raspet over en suppe også. Eller kutt en skive ingefær og la den trekke i en kopp med kokende vann noen minutter.
Ingefær er kjent for å hjelpe ved kvalme, reisesyke og svimmelhet. Eksperter tror at den hemmer signalmottakere i nervesystemet, og har sin effekt mot kvalme i fordøyelses kanalen og i sentralnervesystemet. Ingefær hjelper også ved mageverk. Den reduserer luft i magen og virker stabiliserende ved diare.
Ingefær har positiv virkning på kolesterol, og kan bidra til å forebygge høyt blodtrykk, slag og hjertesykdom.
(Ellers må personer som går på blodfortynnende medisiner være litt forsiktige med ingefær, da den kan redusere virkningen av denne medisinen.)
Skrell av ytterste laget av ingefæren før bruk. Den kan raspes eller knuses i hvitløkpresse. Ha den i forskjellige matretter som suppe, gryteretter, i wok-pannen eller i en smoothie. Mulighetene er mange.