Sider

torsdag 16. juli 2015

ISLANDSK KAKE

 Denne kaken har vært en favoritt i vår familie og for våre gjester i mange år. Oppskriften fikk jeg av en dame som hadde vært på besøk på Island og fått den servert der. Har også selv fått en lignende kake servert på Island. Derav navnet. Den er uten mel.

For å få en fin marengs er det viktig å bruke NYE egg. Er eggene gamle, vil marengsen falle sammen etter den er tatt ut av ovnen. Ta ett egg av gangen (i en hvit kopp) når du skiller hviten og eggeplommen. Da ser du at det ikke kommer noe gult blandet i hviten, noe som også bidrar til et bra resultat. 

4 eggehviter , stivpiskes
1 kopp sukker , tilsettes litt av gangen etter at hviten har blitt stiv
2 kopper kokos
1/2 plate mørk sjokolade , grovhakkes
3-4 dl fløte (evt 1 pakke vaniljekrem i tillegg) stivpiskes
jordbær , eller dine favorittbær

Rør forsiktig inn kokos og sjokoladebitene i den stivpiskede hviten. Bre ut massen i en firkant på bakepapir på stekebrettet. (Rund, om fatet ditt er rundt. Da har du nok til 2 bunner om du bruker de runde formene, som er mindre).

Stekes ved 180 grader ca 1/2 time
Mens kaken steker kan du piske fløten til krem med 1 ss sukker. 
Kaken dekkes med krem/vaniljekrem og pyntes med masse friske jordbær