For å få en fin marengs er det viktig å bruke NYE egg. Er eggene gamle, vil marengsen falle sammen etter den er tatt ut av ovnen. Ta ett egg av gangen (i en hvit kopp) når du skiller hviten og eggeplommen. Da ser du at det ikke kommer noe gult blandet i hviten, noe som også bidrar til et bra resultat.
4 eggehviter , stivpiskes
1 kopp sukker , tilsettes litt av gangen etter at hviten har blitt stiv
2 kopper kokos
1/2 plate mørk sjokolade , grovhakkes
3-4 dl fløte (evt 1 pakke vaniljekrem i tillegg) stivpiskes
jordbær , eller dine favorittbær
Rør forsiktig inn kokos og sjokoladebitene i den stivpiskede hviten. Bre ut massen i en firkant på bakepapir på stekebrettet. (Rund, om fatet ditt er rundt. Da har du nok til 2 bunner om du bruker de runde formene, som er mindre).
Stekes ved 180 grader ca 1/2 time
Mens kaken steker kan du piske fløten til krem med 1 ss sukker.
Kaken dekkes med krem/vaniljekrem og pyntes med masse friske jordbær