Sider

søndag 7. juni 2015

KABARET - ASPIK

Dette er et godt minne fra barndommens selskaper hjemme. Den er veldig enkel å lage, og i seg selv en mager rett. Tilbehøret er majones eller remulade. Hjemme var det loff til dette pålegget. Skal den ligge på smørbrød, er det lurt å lage den i små sandkake-former. Men på koldtbordet gjør den seg hel. Lag den gjerne i brødform.


Du kan ha i kabareten det du liker. (Også kylling fungerer). Det jeg vanligvis har i er:

2 hardkokte egg i skiver
1 glass reker av god kvalitet, eller helst ferske (spar noen til pynt)
1 liten boks asparges (hell av væsken)
1 boks hermetiske erter (eller blanding erter/gulerøtter)

Aspiken er en gele-buljong. Kjøp en pulverpakke i "buljonghylla" i butikken. Kok opp 4 dl vann og rør pulveret ut i det etterpå. Rør til alt er oppløst. Avkjøl. Hell det så over godsakene som allerede ligger i formen. La kabareten stivne i kjøleskapet noen timer. Den hvelves ved servering. (Dypp formen i varmt vann noen sekunder, så løsner den greit. Kniven kan også dras langs kantene først).

Slik ser pakken ut


Ferdig pyntet kabaret